Bediüzzaman Hazretleri, Vakfımızın katkılarıyla, 23-31 Mart tarihleri arasında Afrika’da (Fildişi Kıyısı, Nijer, Nijerya, Çad, Burkina Faso, Senegal, Ruanda ve Sudan) icra edilen etkinliklerle yad edildi. Bu kapsamda paneller, seminerler, bilgi yarışmaları, kitap fuarları, Kur’an ve Yasin-i Şerif hatimleri yapıldı. Sudan’ın Hartum eyaletinde gerçekleştirilen panelin sunumları bilahare rapor olarak verilecektir.

Hartum’da gerçekleştirilen panele Uluslararası Afrika Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Fakültesi hocalarından Senegalli Muhammed Niyang, İslâmî İlimler Fakültesi Hocalarından Dr. Muhammed Mustafa, Hartum Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Dr. Cafer Muhammed Al-Ubeyd, Uluslararası Afrika Üniversitesi Hocalarından Dr. Muhammed Osman Abdullah ve Hayrat Vakfı adına İsmail Kaya katıldı.

Panelde Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin şahsı ve eserleri üzerinden değerlendirmeler yapıldı.