Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 5. ve 9. Sınıflarda Kuran-ı Kerim dersi seçmeli ders olarak verilmeye başlandı.  Hayrat Vakfı Artvin İl Temsilciliği olarak bu güzel projeyi desteklemek ve Artvinli öğrencilerimizi teşvik etmek gayesiyle il genelinde bu dersi seçen öğrencilere Kuran-ı Kerim ve Elifba hediye etme kampanyası başlattık. Artvin genelinde bu kampanya çerçevesinde 1600 öğrencimize özel olarak tasarlanmış kız öğrenciler için pembe, erkek öğrenciler içinde mavi renkli Kuran-ı Kerim ve Elifba hediye edildi. Ayrıca bu yıl eğitim hayatına başlayan Hopa, Ardanuç ve Murgul İmam Hatip Liselerinin öğrencilerinin tümüne de aynı Kuran-ı Kerimler hediye edildi. 18.04.2013 günü Hopa İmam Hatip Lisesinde düzenlenen organizasyona Artvin Valisi Necmettin KALKAN, İlçe Kaymakamı Abdullah AKDAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YANMAZ, İlçe Müftüsü Selami AYDIN, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Hayrat Vakfı İl Temsilcileri katıldı.

1974 yılında Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından İstanbul Küçükçekmece’de kurularak Hüsrev Efendi tarafından yazılan Tevafuklu Kuran-ı Kerim’i tabetmeye başlayan Hayrat Vakfı, Isparta’da kurulan son teknoloji matbaa cihazlarıyla donanımlı Kuran-ı Kerim fabrikası ile günümüzde bu hizmetlere devam etmektedir. Hayrat Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ülke genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde Osmanlıca Kursları düzenlemektedir. Ayrıca sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde ulusal ve uluslararası platformda birçok insani yardım, bilimsel çalışma ve konferanslara öncülük etmektedir.

Hayrat Vakfı tarafından Artvin ilimizde düzenlenen bu kampanyaya destek veren başta Sayın Valimize, Sayın Milli Eğitim Müdürümüze ve halkımıza şükranlarımızı sunar seçmeli Kuran-ı Kerim derslerinin vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

FOTOĞRAFLAR: