Hayrat Vakfı Antalya İl Temsilciliği, öğrencileri teşvik etmek amacıyla Altınova İmam Hatip Ortaokulu ve Gaziler İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine Kur’an-ı Kerim dağıttı. Kız öğrencilere pembe Kur’an-ı Kerim verilirken, erkek öğrencilere ise mavi Kur’an-ı Kerim takdim edildi.

“Halep İçin Harekete Geç” sloganıyla geçtiğimiz ay 30’dan fazla yardım TIR’ını mazlumlara gönderen Hayrat Vakfı Antalya İl Temsilciliği, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye daha imza attı. Hayrat Vakfı, Kur’an-ı Kerim projesi kapsamında,  bünyede faaliyet gösteren iki imam hatip ortaokulunu ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim hediye etti. Kız öğrencilere pembe Kur’an-ı Kerim verilirken, erkek öğrencilere ise mavi kapaklı Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

‘KUR’AN’ GELECEĞİMİZİ KURTARIR

Etkinlik hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı Antalya İl Temsilcisi Süreyya Saltık,

“Kur’an-ı Kerim baş tacımız olsun. Her an başımızın ucunda bulunsun. Kim Kur’an’a sahip çıktıysa dünyası, ahreti de hep mahur olmuştur. Her biriniz bizim için birer istikbalsiniz. İnşallah siz Kur’an-ı Kerimi hem düzgün okuyacaksınız, hem anlamını bileceksiniz, hem de mümkün olduğu kadar hayatınıza aksettirmeye çalışacaksınız. Buralardan mezun olduktan sonra, milletimize, devletimize faydalı birer birey olarak bulunduğunuz yerlerde Kur’an-ı Kerimi hem yaşayacak, hem de yaşatacaksınız” dedi.

KUR’AN AHLAKI İLE YETİŞİYORLAR

Altınova İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hıdır Dağ,

“Öğrencilerimize Hayrat Vakfı’yla beraber Kur’an-ı Kerim dağıtıyoruz. Mushaflar hakikaten çok güzel hazırlanmış. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çocukların dürüst, vatanını, milletini seven ahlaklı insanlar yetişmelerini arzu ediyoruz. Bu çocuklarımız sadece ilahiyatçı olmayacak. Başka başka görevler de yapacaklar. Ama istiyoruz ki, çocuklarımızın hepsi, Kur’an-ı Kerim’i öğrensinler. Çocuklarımızdan söz aldık, inşallah okuyacaklar. Hepsi iyi birer insan olacaklar” diye konuştu.

HEDİYELERİN EN HAYIRLISI

Gaziler İmam Hatip Ortaokulu idarecileri ise bu anlamlı projenin buralara kadar ulaşmasının sevindirici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Kur’an’ın aydınlığında yetişecek olan yeni neslin Kur’an ahlakıyla ahlaklanması için sadece okul öğretmen ve idarecileri olarak kendimizi yeterli görmüyoruz. Bu konuda okul aile birliğimizin, velilerimizin ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin desteğine ihtiyacımız var. El ele verdiğimiz, birlikte hareket ettiğimiz takdirde çocuklarımız inşallah dürüst, öz güven ve güzel ahlak sahibi bireyler olarak yetişecektir”

HAYRAT VAKFI HAKKINDA

1974 yılında Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından İstanbul Küçükçekmece’de kurularak Hüsrev Efendi tarafından yazılan Tevafuklu Kuran-ı Kerim’i tabetmeye başlayan Hayrat Vakfı, Isparta’da kurulan son teknoloji matbaa cihazlarıyla donanımlı Kuran-ı Kerim fabrikası ile günümüzde bu hizmetlere devam etmektedir. Hayrat Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ülke genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde Osmanlıca Kursları düzenlemektedir. Ayrıca sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde ulusal ve uluslararası platformda birçok insani yardım, bilimsel çalışma ve konferanslara öncülük etmektedir.