Vali İ. Halil Çomaktekin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğince düzenlenen “Neden Osmanlıca” konulu konferansı izledi. Programa Çomaktekin’in yanı sıra protokol üyeleri, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansta Hayrat Vakfı Amasya İl Temsilcisi Ensar Hacısüleymanoğlu, ülke genelinde ve Amasya’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek Osmanlıca kurslarının tüm Türkiye’de bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde halk ile buluştuğunu ifade etti. Osmanlıca Eğitim Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar ise “Neden Osmanlıca” adlı konferansında, sinevizyon eşliğinde, Osmanlıca gibi özgün bir dili öğrenmenin tarihimiz ve kültürümüz açısından önemli olduğunu ifade ederek Osmanlıcanın bizlere neler katacağı hakkında bilgiler verdi. Program sonunda Hayrat Vakfı Amasya İl Temsilcisi Ensar Hacısüleymanoğlu konferansa katkılarından dolayı Vali Çomaktekin’e plaket takdim etti.