Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından yedincisi düzenlenecek Osmanlı Türkçesi Kursu için başvurularının başladığı belirtildi.

İlki 2012 yılında düzenlenen ve şu ana kadar altı kez gerçekleştirilen Osmanlı Türkçesi Kursu’nun 3 Mart-10 Mayıs tarihleri arasında yedinci kez düzenleneceği bildirildi.Tecvitli Kur’an-ı Kerim derslerinin de verileceği kurs için kayıtların, Halk Eğitim Merkezi, Harb-İş Bilgi Evi, Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi Bilgi Evi ve Taş Medrese’de yapılabileceği vurgulandı.

2012 Mayıs ayından bu yana Afyonkarahisar il merkezinde 6 bin kişiye Osmanlıca ve Tecvitli Kur’an-ı Kerim eğitimi verildiğini belirten Hayrat Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Mesut Hızarcı, “Hayrat Vakfı olarak bu kurslara katkı sağlamak için zaten var olan Osmanlıca İmlâ Müfredâtı, Osmanlıca Kolay Okuma Metinleri, Osmanlıca kelime haznesini artıracak kartela şeklinde hazırlanan 1001 Lugat, Güzel Yazı Alıştırmaları, Osmanlıca Kur’an meâli gibi yayınlar hazırladık. Ayrıca Osmanlıca klavye ile birlikte ilk defa 120 bin tane kelimenin Osmanlıca yazılımını gösteren bir imla kılavuzu kitabı hazırlayıp kursiyerlerin Osmanlı Türkçesi öğrenimini kolaylaştırdık” dedi.

Hızarcı, bu 120 bin kelimeyi veri tabanı şeklinde kullanarak bir çeviri programı yaptıklarını sözlerine ekledi.

İHA