Kahta Fen Lisesi’nde öğrencilere yönelik olarak Osmanlı Türkçesi Semineri verildi.

ULUED Temsilcisi Hüseyin Pınar sertifika töreninde şunları söyledi.

“Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçirdi. Osmanlı Türkçesi Kursları Türkiye’nin 900’ü aşkın merkezinde açılıyor. 1997 yılında Kültür Bakanlığı ile benzer bir işbirliği ile binlerce insanın Osmanlıca öğrenmesine vesile olan Hayrat Vakfı’nın, Kahta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ve okulumuz yönetiminin desteği ile okulumuzda öğrencilerimize yönelik Osmanlı Türkçesi kursu verdik.”

ULUED Temsilcisi Hüseyin Pınar semineri şu sözlerle bitirdi. “Milli kültürümüzün temelini teşkil eden eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcadır. Halbuki yeni neslimiz kim bilir hangi dedesinden kalmış bir kitap veya eski bir tapu senedinin, bir paranın, bir çeşme kitabesinin, tarihi bir çarşı girişinin, ya da belki her gün altından geçtiği üniversite giriş kapısında yazılı olan Osmanlıca metnin gerek muhteva gerekse estetik zevkini yudumlamaktan mahrumdur.Osmanlı Türkçesi’ni öğrenmek öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin vicdan muhasebesinde ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş bir fikir borcudur.”