Adana’da ‘’Dünya Gençlerinin Dilinden Efendimiz (S.A.V.)’’ isimli kutlu doğum programı gerçekleştirildi. Program, Hayrât Vakfı Adana Temsilciliği, Yüreğir Belediyesi, Adana Fâtihan Derneği ve Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’nin katkılarıyla Yüreğir Kültür Merkezinde 850 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, Mısırlı Abdelrahman Reda Saleh İbrahim’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Hayrât Vakfı Adana Temsilcisi Mustafa Topöz, Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşat Karaca ve Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Şimşek protokol ve selamlama konuşmalarını yaptılar.

Taylandlı Ni-Ekmal Waedolah’ın ‘’Hilye-i Şerif’’ okumasından sonra ‘’Dünya Gençlerinin Dilinden Efendimiz (S.A.V.)’’ konulu panele geçildi. Panele, Afganistanlı Hümayun Begzad başkanlık yaptı. Panelde, Sudanlı Suleiman Nasır’ın ‘’Nübüvvet Delilleri’’, Mısırlı Hüsam Menna’nın ‘’Hicretin Gölgesinde Kardeşlik’’, Kırgizistanlı Talgatbek Arap Uulu’nun ‘’Efendimizden Bir Miras’’ ve Malezyalı Muhammed Hazwan’ın ‘’Ahlak-ı Nebeviden Kesitler’’ konulu konuşmaları gerçekleştirildi.

Mısırlı Abdelrahman Reda Saleh İbrahim’in ilahilerinden sonra telefon bağlantısı kurularak Hayrat Vakfı Başkanı Said Nuri Ertürk Hocamızın duası ile program devam etti. Ardından Hayrât Vakfı Adana Temsilcisi Mustafa Topöz, Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Eğitim Koordinatörü Abdülcelil Akar’a günün anısına plaket hediye etti ve hatıra fotoğrafları çekildi.