Millet ve ümmet olarak hayat memat meselesi olan önemli bir seçimin arifesindeyiz. Sonuçları itibariyle ülkemiz kadar, tüm dünyayı, bilhassa âlem-i İslam’ı derinden etkileyecek bir özelliğe sahip olan bu seçimde, ülkemiz aleyhine ittifak eden çevreler, Türkiye’nin yeniden dirilişini ve yükselişini engellemek için her yolu ve yöntemi deniyorlar. Görünürde Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsını, hakikatte ise bu aziz milletin umudunu hedef alıyorlar.

Daha önce yargı yoluyla, 15 Temmuz darbesiyle, son dönemde iktisadi cihetten değişik fitnelerle denedikleri ama Allah’ın izniyle ulaşamadıkları emellerine, 24 Haziran seçimlerinde sandıkta ulaşmak istiyorlar.

Bu gün bu seçimde bir oyun bile çok değerli olduğunu unutmadan, milletimizin ve ümmetin bekası için, bu masum coğrafyada mağdur insanların nasıl etkileneceğini düşünerek oy kullanacağız.

Bu seçim, sadece siyasi bir tercih değildir!

Milletin ve ümmetin selameti söz konusu olan bir meselede fikir beyan etmek, siyaset değil, hakikatin müdafaasıdır. Öyle kavşaklar olur ki, o noktalarda tarafsız kalmak, muhalif diğer şıkkı tercih etmekle eşdeğerdir.

Bizler, bu kritik seçimde basit ve şahsi hesaplarla hareket etmenin veya mütereddit kalmanın manevi mesuliyeti mucip olduğu kanaatindeyiz.

Memleketimiz adına önemli bir adım olarak ilk defa uygulanacak başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanının güçlü, hızlı, uyumlu çalışan bir meclis çoğunluğuyla desteklenmesi zaruridir.

Oyunu Cumhurbaşkanına verip, milletvekili seçiminde başka bir partiyi desteklemenin, yürütmeyi mecliste güçsüz ve zayıf bırakacağı ve eski vesayet sisteminin devamına sebebiyet vereceği açıktır.

Sonuç olarak 24 Haziran, parçalanacak, birbirimizle uğraşacak veya çekimser kalınacak bir gün değil; el ele, omuz omuza vererek cumhur ittifakını temin etme zamanıdır.

Biz Hayrat Vakfı camiası Nur Talebeleri olarak küresel güçlerin, dâhili ve harici şer odaklarının ittifak ederek top yekûn tüm değerlerimize hücum ettiği bir vakitte, “yerli ve milli”, “milletin ve ümmetin kabul edilmiş bir duası” olarak gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ak Parti’nin yanında durduğumuzu ilan ediyoruz.

Allah’tan niyaz ediyoruz ki, önümüzdeki bu seçimleri vatanımız, milletimiz ve ümmetimiz hakkında hayırlı kılsın. Âmin.

Hayrat Vakfı Risale-i Nur Talebeleri