Afrika Manevi Kültür Projesi ile Hayrat Yardım Derneği Afrika kıtasındaki 32 ülkeye Kur’an-ı Kerim hediye ediyor. TİKA, Hayrat Vakfı Türkiye, Munazzama Al Dava (Sudan) ve Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği ile gerçekleştirilecek projede bir milyon Kur’an dağıtımı hedefleniyor.

Afrika Kıtası yokluğun ve çaresizliğin diğer adı oldu hep hatırlarda. Zengin ülke toprakları yıllarca hep sömürüldü ve halen de sömürülüyor. Bu sömürünün bedelini Afrika kıtasının mazlum insanları ödüyor. Hayrat İnsani Yardım Derneği bu mazlum insanları yalnız bırakmıyor. Yardım eli uzatan şefkatli eller kıtanın ihtiyaçlarını biliyor ve onlara merhem olmak için çalışıyor.

Hayrat Yardım şimdi de manevi kültür projesi ile diyarın insanlarına kültür elçiliği yapıyor ve 32 ülkede bir milyon Kur’an-ı Kerim hediye ediyor.

TİKA, Hayrat Vakfı Türkiye, Munazzama Al Dava (Sudan) ve Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği ile gerçekleştirilecek manevi kültür şenliğinin ilk durağı ise Sudan. 6 Temmuz günü Sudan Hartum’da gerçekleşecek olan törenle Kur’an-ı Kerimler dağıtılacak. Burada bulunan medreseler ve ilim tahsil etmek isteyen tüm kardeş gönüller bu kültür şenliğinden faydalanacak.

Teknoloji çağının bizlerin parmak ucuna kondurduğu Kuran-ı Kerimleri Afrika’daki Müslüman halkın bulamadığı ve halen “Luh” adı verilen tahta levhalarla eğitimlerini sürdürdüklerini düşünürsek proje daha da bir anlam kazanıyor.